Iz medija

Sabor prihvatio da se nakon devet godina povećaju rodiljne potpore
Ministrica Nada Murganić gostovala je u emisiji „S Anitom aktualno“ na televiziji Z1, 1. lipnja 2017. godine. Emisiju u cijelosti možete pogledati ovdje.
Gostovanje ministrice Murganić u emisiji „S Anitom aktualno“ Z1, (1. lipnja 2017.)
Ministrica Nada Murganić gostovala je u emisiji „S Anitom aktualno“ na televiziji Z1, 1. lipnja 2017. godine. Emisiju u cijelosti možete pogledati ovdje.
Novi zakoni omogućit će brže posvajanje i udomljavanje djece
Ministrica Nada Murganić kaže da se razmišlja i kako ozakoniti modernije oblike zaštite djece te udomiteljstvo postaviti na stručnu razinu
U mreži Prvog - Povećanje rodiljnih i roditeljskih naknada
Tema današnje emisije je povećanje rodiljnih i roditeljskih naknada, te koliko one mogu pomoći demografskom oporavku. Gosti su Marin Strmota, državni tajnik u ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i demograf Anđelko Akrap. Urednica: Eliana Čandrlić.
Ministrica Murganić: Povećava se iznos naknade za vrijeme roditeljskog dopusta s 2.660,80 kuna na 3.991,20 kuna
Naglasila je da je vrijednost ovoga Zakona u tome što se radi o sistemskom i dugotrajno održivom rješenju. Dodala je i da je sveobuhvatniji, pravedniji, trajniji i sigurniji.
Ministrica najavila u Ivancu – slijedi zapošljavanje gerontodomaćica
Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Nada Murganić, posjetila je danas u Ivancu Centar za socijalnu skrb, Caritasov dom za starije i nemoćne te Odgojni dom Ivanec. 
Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, boravila je danas u Vukovarsko-srijemskoj županiji, i tom prigodom primio ju je župan Božo Galić u Palači Srijem u Vukovaru.
Povodom Dana obitelji Murganić uručila 20.000 kuna Udruzi obitelji 8+
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku naglasila je kako će zakonske izmjene ići prema poboljšanju financijskog stanja velikih obitelji
Predstavljen projekt „Bebina prva torba“
Tvrtka Lola Ribar i Karlovačke ljekarne daruju rodilje
U karlovačkoj Općoj bolnici danas je predstavljen projekt „Bebina prva torba“ . Akciju darivanja rodilja i novorođenčadi pokrenula je tvornica sanitetskog materijala „Lola Ribar“, a priključile su se i Karlovačke ljekarne. Projekt je prezentirala ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić.
Gostovanje ministrice Nade Murganić u Dnevniku Nove TV (22.4.2017.)
Ministrica Nada Murganić gostovala je u Dnevniku Nove TV 22. travnja 2017. godine. Cijeli intervju možete pregledati ovdje.
Demografska obnova ključna za razvoj Hrvatske
S brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem i predstavnicima ustanova socijalne skrbi ministrica je razgovarala o projektima koji bi mogli potaknuti demografsku revitalizaciju i pomoći socijalno ugroženima.
Usvojena nacionalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom do 2020.
Može li vladin Projekt Slavonija, Baranja i Srijem pomoći u gospodarskoj i demografskoj revitalizaciji tih ugroženih područja? Koji su ključni potezi u demografskoj politici i mogu li se preokrenuti negativni trendovi? 
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 12. travnja 2017., 7:30. Gostovao državni tajnik dr. sc. Marin Strmota
Može li vladin Projekt Slavonija, Baranja i Srijem pomoći u gospodarskoj i demografskoj revitalizaciji tih ugroženih područja? Koji su ključni potezi u demografskoj politici i mogu li se preokrenuti negativni trendovi? 
Ministrica Murganić u posjeti Zadarskoj županiji
U utorak, 11.4.2017. u radnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je   ministrica Ministarstva demografije, mladih i socijalne politike   Nada Murganić u čijoj su pratnji bili  državni tajnici Marija Pletikosa i Marin Strmota te pomoćnici ministrice Maja Vučinić Knežević i Josip Masnić
Dovršetak izgradnje Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama
Potpisan dodatak Ugovoru o sufinanciranju izgradnje građevine Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama.
Vlada ozbiljno razmišlja o demografskoj obnovi Hrvatske
OSIJEK, 29. ožujka 2017. (Hina) - Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je u srijedu u Osijeku kako Vlada, unatoč određenim kritikama, ozbiljno razmišlja o demografskoj obnovi Hrvatske, zbog čega to ministarstvo priprema nekoliko mjera.
Ministrica Murganić za direktno.hr o položaju i važnosti socijalnih radnika
"Kao zvanje nije prepoznato u društvu, a itekako smo potrebni jer tamo gdje je najteže se nalaze naši socijalni radnici", rekla je ministrica
Pri kraju godine zakon o potvrđivanju Istanbulske konvencije
ZAGREB, 7. ožujka 2017. (Hina) - Ministrica demografije, obitelji i mladih Nada Murganić najavila je u utorak da bi u zadnjem kvartalu ove godine u proceduru mogao biti upućen zakon o potvrđivanju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji
Jutarnji list, 1. ožujka 2017. - Konferencija „Demografija“ Vlada predstavila provedbeni plan demografske obnove
piše Kristina Turčin: Ukidaju se porezne olakšice za djecu i uvodi „kindergeld“