Iz medija

Suradnjom do usluga potrebnih najmlađoj djeci u riziku
U organizaciji pravobraniteljice za osobe s invaliditetom te pravobraniteljice za djecuHrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu i UNICEF-a započeo je danas nacionalni simpozij kojemu je cilj ujediniti resorna ministarstva, stručnjake i predstavnike udruga kako bi se stvorio nacionalni okvir za pružanje usluga rane intervencije u djetinjstvu.
Održan okrugli stol "Pravo osoba s invaliditetom na život u zajednici"
 ZAGREB, 4. prosinca 2017. (Hina) - Život u domu bio je mučenje, osjećala sam se kao nitko i ništa, od kada živim u zajednici, odnosno stanu, preporodila sam se, obnovio sam kontakte s obitelji, iskustva su koja su u ponedjeljak s javnosti podijelile osobe s invaliditetom na okruglom stolu Pravo osoba s invaliditetom na život u zajednici što ga je organizirao Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, a pokrovitelj mu je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.
Održana međunarodna konferencija "Nasilje u obitelji i rodno utemeljeno nasilje"
ZAGREB, 29. studenoga 2017. (Hina) - Nacionalna istraživanja i međunarodni izvještaji pokazuju da ubojstva koja počine partneri pogađaju žene u neproporcionalno većoj mjeri nego muškarce, te su vodeći uzrok smrti žena, a razlog što su žene toliko izložene nasilju je to što još uvijek u mnogim aspektima društva nisu ravnopravne s muškarcima, istaknuto je u srijedu na međunarodnoj konferenciji "Nasilje u obitelji i rodno utemeljeno nasilje". 
Gradonačelnik održao radni sastanak s ministricom Nadom Murganić
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić sa suradnicima boravi u službenom posjetu Šibeniku.
Započela osma stručna konferencija socijalnih radnika
Osma po redu stručna konferencija socijalnih radnika  „Socijalni rad u svijetu promjena“ otvorena je danas u hotelskom naselju Solaris.
Ministrica Murganić: Usmjereni smo prema građenju društva s nultom stopom tolerancije prema nasilju
Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić na konferenciji za novinare u Banskim dvorima predstavila je na današnjoj sjednici Vlade usvojen Prijedlog nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji 2017 – 2022. godine.
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 12. rujna 2017., 7:30. Gostovao državni tajnik dr. sc. Marin Strmota
Može li sufinanciranje stambenih kredita bez ograničavanja trajanja rada na određeno potaknuti natalitet? Treba li Hrvatska provoditi selektivnu imigracijsku politiku? Kojim mjerama privući naše iseljeništvo na povratak? Kako zaustaviti iseljavanje domaćega stanovništva? Može li uopće postojati kvalitetna demografska politika bez cjelokupne strategije razvoja? U mreži prvog gostovali dr.sc. Marin Strmota, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dr.sc. Sanja Klempić Bogadi iz Instituta za migracije i narodnosti, te prof.dr.sc. Dražen Živić iz Instituta Ivo Pilar.
Održan susret udomitelja iz cijele Republike Hrvatske
Dana 02.09. na Sljemenu, u Hotelu Tomislavov dom u organizaciji Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece održan je 10. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji kako bi se udomitelji međusobrno družili, ali i s predstavnicima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspravili o teškoćama s kojima se suočavaju.
U emisiji RTL Danas gostovala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić
U RTL-u Danas gostovala je osoba koja je među prvima saznala tko su roditelji ostavljene djevojčice
Predstavljen projekt za mlade vrijedan 12 milijuna kuna
ZAGREB, 21. srpnja 2017. (Hina) - Na informativnim radionicama, u sklopu Europskog socijalnog fonda (ESF), u petak je predstavljen projekt za mlade vrijedan 12 milijuna kuna, a udruge za mlade pozvane su da dostave svoje prijedloge za projekt ''Podrška programima usmjerenim mladima'' u okviru operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020".
dr. sc. Marin Strmota, državni tajnik ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gostovao u dnevniku HRT
Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, i u ovoj godini nastavio se negativni prirodni prirast u Hrvatskoj. 
Ministrica Murganić: Gospodarski rast i dobro plaćena radna mjesta preduvjeti su za stvaranje novih mladih obitelji
Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, danas je u Banskim dvorima, održana druga sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske.
UNICEF i Ministarstvo za demografiiju pokreću program edukacije "Za snažniju obitelj"
ZAGREB, 12. srpnja 2017. (Hina) - Oko 900 stručnjaka iz sustava socijalne skrbi i oko 400 iz obrazovanja, zdravstva i pravosuđa proći će u idućem razdoblju edukaciju, kako bi mogli pružiti adekvatniju socijalnu skrb za 2000 najranjivijih obitelji u Hrvatskoj i 4000 djece, istaknuto je u srijedu na predstavljanju programa "Za snažniju obitelj" koji zajedno pokreću Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te UNICEF.
Centar za djecu, obitelj i mlade kao primjer drugima
Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica posjetio je jutros državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gospodin Marin Strmota. Državnom tajniku prezentirani su programi Centra te je održan radni sastanak s djelatnicama.
Odlična vijest: Vlada ima plan kako zaposliti više od 3000 žena
Program za zapošljavanje žena "Zaželi" vrijedan nešto više od 400 milijuna kuna kojim na području čitave Hrvatske planira zaposliti oko 3000 žena na poslovima brige o starijim osobama predstavljen je u ponedjeljak u zgradi Požeško-slavonske županije.
Sabor prihvatio da se nakon devet godina povećaju rodiljne potpore
Ministrica Nada Murganić gostovala je u emisiji „S Anitom aktualno“ na televiziji Z1, 1. lipnja 2017. godine. Emisiju u cijelosti možete pogledati ovdje.
Gostovanje ministrice Murganić u emisiji „S Anitom aktualno“ Z1, (1. lipnja 2017.)
Ministrica Nada Murganić gostovala je u emisiji „S Anitom aktualno“ na televiziji Z1, 1. lipnja 2017. godine. Emisiju u cijelosti možete pogledati ovdje.
Novi zakoni omogućit će brže posvajanje i udomljavanje djece
Ministrica Nada Murganić kaže da se razmišlja i kako ozakoniti modernije oblike zaštite djece te udomiteljstvo postaviti na stručnu razinu
U mreži Prvog - Povećanje rodiljnih i roditeljskih naknada
Tema današnje emisije je povećanje rodiljnih i roditeljskih naknada, te koliko one mogu pomoći demografskom oporavku. Gosti su Marin Strmota, državni tajnik u ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i demograf Anđelko Akrap. Urednica: Eliana Čandrlić.
Ministrica Murganić: Povećava se iznos naknade za vrijeme roditeljskog dopusta s 2.660,80 kuna na 3.991,20 kuna
Naglasila je da je vrijednost ovoga Zakona u tome što se radi o sistemskom i dugotrajno održivom rješenju. Dodala je i da je sveobuhvatniji, pravedniji, trajniji i sigurniji.
Ministrica najavila u Ivancu – slijedi zapošljavanje gerontodomaćica
Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Nada Murganić, posjetila je danas u Ivancu Centar za socijalnu skrb, Caritasov dom za starije i nemoćne te Odgojni dom Ivanec. 
Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, boravila je danas u Vukovarsko-srijemskoj županiji, i tom prigodom primio ju je župan Božo Galić u Palači Srijem u Vukovaru.
Povodom Dana obitelji Murganić uručila 20.000 kuna Udruzi obitelji 8+
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku naglasila je kako će zakonske izmjene ići prema poboljšanju financijskog stanja velikih obitelji
Predstavljen projekt „Bebina prva torba“
Tvrtka Lola Ribar i Karlovačke ljekarne daruju rodilje
U karlovačkoj Općoj bolnici danas je predstavljen projekt „Bebina prva torba“ . Akciju darivanja rodilja i novorođenčadi pokrenula je tvornica sanitetskog materijala „Lola Ribar“, a priključile su se i Karlovačke ljekarne. Projekt je prezentirala ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić.
Gostovanje ministrice Nade Murganić u Dnevniku Nove TV (22.4.2017.)
Ministrica Nada Murganić gostovala je u Dnevniku Nove TV 22. travnja 2017. godine. Cijeli intervju možete pregledati ovdje.
Demografska obnova ključna za razvoj Hrvatske
S brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem i predstavnicima ustanova socijalne skrbi ministrica je razgovarala o projektima koji bi mogli potaknuti demografsku revitalizaciju i pomoći socijalno ugroženima.
Usvojena nacionalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom do 2020.
Može li vladin Projekt Slavonija, Baranja i Srijem pomoći u gospodarskoj i demografskoj revitalizaciji tih ugroženih područja? Koji su ključni potezi u demografskoj politici i mogu li se preokrenuti negativni trendovi? 
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 12. travnja 2017., 7:30. Gostovao državni tajnik dr. sc. Marin Strmota
Može li vladin Projekt Slavonija, Baranja i Srijem pomoći u gospodarskoj i demografskoj revitalizaciji tih ugroženih područja? Koji su ključni potezi u demografskoj politici i mogu li se preokrenuti negativni trendovi? 
Ministrica Murganić u posjeti Zadarskoj županiji
U utorak, 11.4.2017. u radnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je   ministrica Ministarstva demografije, mladih i socijalne politike   Nada Murganić u čijoj su pratnji bili  državni tajnici Marija Pletikosa i Marin Strmota te pomoćnici ministrice Maja Vučinić Knežević i Josip Masnić
Dovršetak izgradnje Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama
Potpisan dodatak Ugovoru o sufinanciranju izgradnje građevine Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama.
Vlada ozbiljno razmišlja o demografskoj obnovi Hrvatske
OSIJEK, 29. ožujka 2017. (Hina) - Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je u srijedu u Osijeku kako Vlada, unatoč određenim kritikama, ozbiljno razmišlja o demografskoj obnovi Hrvatske, zbog čega to ministarstvo priprema nekoliko mjera.
Ministrica Murganić za direktno.hr o položaju i važnosti socijalnih radnika
"Kao zvanje nije prepoznato u društvu, a itekako smo potrebni jer tamo gdje je najteže se nalaze naši socijalni radnici", rekla je ministrica
Pri kraju godine zakon o potvrđivanju Istanbulske konvencije
ZAGREB, 7. ožujka 2017. (Hina) - Ministrica demografije, obitelji i mladih Nada Murganić najavila je u utorak da bi u zadnjem kvartalu ove godine u proceduru mogao biti upućen zakon o potvrđivanju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji
Jutarnji list, 1. ožujka 2017. - Konferencija „Demografija“ Vlada predstavila provedbeni plan demografske obnove
piše Kristina Turčin: Ukidaju se porezne olakšice za djecu i uvodi „kindergeld“