Hrvatska mreža volonterskih centara organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“

Slika /Vijesti2017/BanVol17.jpg

Hrvatska mreža volonterskih centara već sedmu godinu zaredom organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“ kojom nastoji potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima te time promovira vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca. 

„Hrvatska volontira“ ove će se godine održati od 22. do 27. svibnja kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu ljudi i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.Na sudjelovanje u manifestaciji pozvane su sve neprofitne organizacije da organiziraju volonterske aktivnosti u koje mogu uključiti što veći broj građana, a koje će „krojiti po potrebama“ zajednica u kojima djeluju, bilo da se radi o postojećim, redovnim aktivnostima organizacije, ili o nekim novim aktivnostima osmišljenima isključivo za ovu prigodu.Nastavno na prošlu godinu, i ovogodišnjom manifestacijom organizatori žele povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva.
Specifičnost ovogodišnje manifestacije jest i dodatna sinergija koju ostvaruje s manifestacijom Dani otvorenih vrata udruga u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH te festivalom Gledaj (u)druge kako bi se građani dodatno informirali o radu udruga, važnosti njihova postojanja te dobrobitima koje stvaraju u svojim zajednicama.Manifestacija „Hrvatska volontira“ je 2016. godine, u šest dana održavanja, okupila 3.699 volontera koji su kroz 275 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 18.250 sati.Pisane vijesti