Ministrica posjetila Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju „Brački pupoljci“

  • Slika /Vijesti2017/20170203_182233.jpg
  • Slika

​U sklopu radnog posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji, 3. veljače 2017. godine, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gđa. Nada Murganić upoznala se s roditeljima, korisnicima i djelatnicima Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju „Brački pupoljci“ u Supetru na otoku Braču

Udruga „Brački pupoljci“ koja broji 40 štićenika različite dobi i poteškoća, od blagih poput poremećaja u učenju i ponašanju, do teških mentalnih retardacija, cerebralne paralize, down sindroma, autizma i pervazivnih razvojnih poremećaja, nastala je 2009. godine iz želje i potrebe mladih obitelji da na rodnom otoku svojoj djeci koja zahtijevaju posebnu skrb i brigu osiguraju što kvalitetniji život.
U rad s djecom na otoku trenutno su uključena dva logopeda, učiteljica razredne nastave, fizioterapeut i psiholog koji su zaposleni putem projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dok su neophodnu senzornu sobu za rad na senzornoj integraciji djece uz pomoć projekata volonterski opremili roditelji djece članova udruge.
Ministrica se u kratkom posjetu upoznala s potrebama i problemima udruge te u namjeri kako se ova posebna djeca ne bi izdvajala iz svojih obitelji i smještala u institucije, već se i dalje uspješno socijalizirala u uvjetima koji olakšavaju život njima kao i njihovim mladim roditeljima u maloj sredini na otoku, razmotrit će mogućnosti nastavka razvoja modaliteta daljnje suradnje i podrške udruzi.

Pisane vijesti