Najava: Svečana dodjela Državne nagrade za volontiranje u 2017. godini

Slika /Vijesti2017/capture-20171201-150826.jpg

U utorak, 5. prosinca 2017., u dvorani Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, s početkom u 13 sati održat će se Svečana sjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva i dodjela Državne nagrade za volontiranje u 2017. godini.

Ovogodišnjim dobitnicima nagrade će uručiti ministrica, gđa Nada Murganić uz državnog tajnika u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gdina Marina Strmotu. Predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, gđa Nives Ivelja, predstavit će dobitnike i obrazložiti nagrade.

Državna nagrada za volontiranje u 2017. godini dodjeljuje se za najznačajnije provedene aktivnosti pojedinaca i pravnih osoba u volonterskom radu i organiziranju volontiranja. Nagradu svečano dodjeljujemo 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera kojeg je proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada, ovaj se dan obilježava s ciljem upoznavanja društva s volonterskim aktivnostima i radom volontera na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije:
  1. Kategorija fizičke osobe – volonter/volonterka
  2. Kategorija pravne osobe – organizator volontiranja
  3. Kategorija fizičke osobe – koordinator/ica volontera 

Državna nagrada za volontiranje, koja se dodjeljuje od 2007. godine, najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i razvijanju volonterskih aktivnosti.

Na ovaj dan, želimo zahvaliti svim volonterima na njihovoj predanosti i doprinosu društvu te dati poticaj drugima da se priključe volonterskoj zajednici.

Pisane vijesti