Održan sastanak ministrice Nade Murganić sa predstavnicima Hrvatske zajednice županija

  • Slika /Vijesti2017/Zupanije1.jpg
  • Slika
  • Slika

U ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u srijedu, 8. veljače 2017. godine održan je radni sastanak ministrice Nade Murganić sa predstavnicima Hrvatske zajednice županija

U ime Hrvatske zajednice županija, koja je uključena u sve važne programe, radne skupine i odbore koji se bave pitanjima koja utječu na razvoj regionalne samouprave sastanak je otvorio g. Goran Pauk župan Šibensko-kninske županije napominjući kako se nada nastavku dosadašnje dobre prakse.
Na sastanku se razgovaralo o decentralizaciji ustanova socijalne skrbi, razvoju modela socijalnog ugovaranja cijena socijalne skrbi, formiranju nove radne skupine te izmjenama i dopunama Pravilnika o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga.
Pozdravljajući sve prisutne ministrica gđa. Nada Murganić naglasila je kako svrha ovog sastanka sagledavanje tema iz različitih perspektiva koje će se postepeno otvarati kako s pojedinačnim predstavnicima županija tako i skupno, prikupljanje prijedloga županija u zajedničkom nastojanju decentralizacije ustanova i sredstava te njihovo uključivanje u radnu skupinu i rasprave o tezama pri izradi novog Zakona o socijalnoj skrbi kao i redefiniranje djelatnosti i ovlasti županijski službi na regionalnom području.
Okupljeni su se složili da su ovakvi radni sastanci korisni za sve uključene strane jer otvaraju nova pitanja i ukazuju na potencijalne probleme pa tako i pridonose razvoju modaliteta njihovog uspješnog rješavanja.

Pisane vijesti