Održana svečana dodjela Državne nagrade za volontiranje u 2017. godini

  • Slika /Vijesti2017/Dodjela_nagrade_NASLOVNA.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U utorak, 5. prosinca 2017. na Međunarodni dan volontera, u dvorani Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održana je Svečana sjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva i dodjela Državne nagrade za volontiranje u 2017. godini.

Ovogodišnjim dobitnicima nagrade je uručio državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dr. sc. Marin Strmota, istaknuvši kako se na ovaj dan želi skrenuti pozornost na nesebičnu skupinu građana koja daruje svoje slobodno vrijeme drugima kako bi svijet učinila boljim mjestom.

„Dodjela nagrada pokazuje da se volontiranje prepoznaje i promiče kao aktivnost koja je od velikog značaja za Republiku Hrvatsku i koja dovodi do poboljšanja kvalitete života i do humanijeg demokratskog društva“, kazao je gdin Strmota.

Predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, gđa Nives Ivelja, koja je predstavila dobitnike i obrazložila nagrade, kazala je kako volontiranje u našem vremenu doprinosi stvaranju organiziranog, dinamičnog i humanog društva.

„Nešto je magično u volontiranju. Osvježuje, ohrabruje, pa čestitam svima Međunarodni dan volontera“, poručila je.

Nagrada, koja se dodjeljuje  u kategorijama fizičke osobe volontera, pravne osobe organizatora volontera te fizičke osobe koordinatora volontera, pripala je Franu Markulinu iz Zagreba, Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016 te Đurđici Blažević iz Zagreba.

Svečanoj dodjeli nagrade prisustvovali su i izaslanik UNHCR-a, gdin Mitre Georgijev, predstavnik UNICEF-a Hrvatska, gdin Siniša Stanivuk, predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU, predstavnici volonterskih centara, članovi Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, uzvanici te brojni gosti.

Državna nagrada za volontiranje, koja se dodjeljuje od 2007. godine, najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i razvijanju volonterskih aktivnosti.

Pisane vijesti